Nyheder
Netkvik Forside Side 1 af 1
Nyheder på dansk
Der er et hav af sites på internettet, som bringer nyheder af den ene eller den anden slags. Alene på dansk er der mange. Hvis man søger med ordet "nyheder" i Google's sider på dansk, får man millioner af resultater. Antallet af resultater begænses enormt, hvis man i stedet skriver "dagens nyheder". Hvis du er interesseret i nyheder om et bestemt emne, kan du f.eks. skrive nyheder tennis. Desværre har Google ikke en nyhedssøgning på dansk (som de har på engelsk), men det har Yahoo og Bing Links 1-2). Desuden er der de specielle danske søgemaskiner. Netkviks forside inkluderer Yahoo's nyhedssøgning, som vi mener er den bedste, især fordi den er i stand til at sortere resultaterne efter relevans. De fleste sorterer kun efter tidspunkt (det kan Yahoo også sættes til at gøre), hvilket ofte betyder, at man får en masse resultater, som ikke er relevante.

Jubii's nyhedssøgning på news.dk (Link 3) har nu ændret sin listning af søgeresultaterne, så de nyeste vises først. Du skal huske at vælge News.dk, før du søger, da Jubii.dk (som nu bruger Google), mærkværdigvis er valgt, når man åbner siden. Jubii har en god funktion, ved at du får et preview af artiklen, når du klikker på et resultat. Jubii giver dig også en oversigt over de seneste nyheder, hvad du ikke får på Yahoo. En anden dansk søgemaskine med en nyhedsoversigt er soegning.dk (Link 4). Når du søger efter et emne, bliver aktuelle nyhedsresultater for det pågældende emne listet øverst med de generelle resultater fra internettet nedenunder. Andre sider med en dansk nyhedssøgning er Eniro og NO.dk (Links 5-6). På sidstnævnte kan du vælge at søge i forskellige aviser eller med Google (engelsk) eller Bing (dansk), som her stadig kaldes MSN.

Hvis du blot vil have en oversigt over de aktuelle nyheder, er der mange sites at vælge imellem. De inkluderer online radio og TV sites såvel som sites fra aviser etc. På Netkviks nyhedsfane er der links til de seneste online nyheder fra Danmarks Radio (både radio- og TV-avis) og fra TV2. Hvis du foretrækker at læse om nyhederne, kan du gå til Links 7-8. Nyhederne fra de danske aviser kan du finde ved at gå til oversigten over "Danske aviser" på Netkviks nyhedsfane. Der er et særskilt link for Berlingske Tidende. En anden omfangsrig oversigt over aviser og andre nyhedsmedier kan findes på seniorinternet.dk (Link 9), og en tredje liste findes på Bendixx.com (Link 10). Andre sites med en oversigt over de seneste nyheder kan findes på Links 11-15.

Der er masser af sites med nyheder inden for en bestemt kategori, og vi vil her kun nævne nogle få. På Link 16 kan du finde nyheder med videos. På Link 17 finder du nyheder fra erhverv og økonomi med bl.a. de seneste valutakurser. På Links 18-20 kan du finde aktiekurser og markedsnyheder. På Links 21-22 findes nyheder fra IT verdenen og på Links 23-24 nyheder fra teknologiens verden. Og til slut har vi Links 25-26 med nyheder fra videnskabens verden.

Nyheder på engelsk
De to mest fremtrædende nyhedsmedier i verden er CNN og BBC. CNN har nu en online radiostation, som bringer nyheder 24 timer i døgnet (Link 27). BBC har mange online radio programmer. World News live kan findes på Link 28, og en oversigt over alle BBC's radio stationer på Link 29. CNN har en mængde online videos, som man kan vælge imellem på Link 30. De har også en online kanal for CNN Live (Link 31), men det er ikke altid, den er aktiv. BBC's online TV tilbud er mere begrænset. På Link 32 kan du få ét minut med "World News". På europe.real.com kan du få 5 minutter gratis af både BBC og CNN og flere andre programmer (Link 33). Den bruger RealMedia, som ikke er så populært nutildags. Hvis du ikke har installeret RealPlayer, vil vi anbefale, at du i stedet installerer "RealPlayer Alternative". Herved undgår du alle de irriterende reklamer og pop-ups, som du får med RealPlayer.

Når det drejer sig om nyheder på engelsk i form af tekst og billeder, er udbuddet simpelthen enormt. Vi har på Netkviks nyhedsfane en oversigt fra Topix og InfoGrid (Links 34-34a), og en nyhedssøgning på Google News og Yahoo. Der er mange søgemaskiner, der har en special nyhedssøgning, og Google's er en af de bedste. Du kan på resultatsiden specificere, om du kun vil have nyheder fra den sidste time, den sidste dag, den sidste uge eller den sidste måned. Sidstnævnte er standard indstillingen. Hvis du går til "Advanced news search" kan du specificere, hvilke datoer du er interesseret i, og du kan specificere nyhedskilden.

Af de mange andre "news sites" der findes på nettet, vil vi nævne nogle få. Reuters er kendt som et af de mest fremtrædende nyhedsbureauer i verden, og i modsætning til det danske nyhedsbureau Ritzau, har de en udmærket webside med nyheder (Link 35). Ligesom Yahoo's nyhedssøgning på dansk er deres søgning på engelsk også udmærket med sortering efter "Relevance" (Link 36), men Google's nyhedssøgning er endnu bedre (Link 37). Begge sites har en nyhedsoversigt på forsiden. Det samme har Alltheinternet.com (Link 38) som også har et søgefelt, hvor man kan vælge mellem forskellige nyhedssøgemaskiner, inkl. Google, Yahoo, BBC, Topix, etc.

Blandt de amerikanske aviser regnes New York Times (Link 39) og Los Angeles Times (Link 40) blandt dem, der har den bedste nyhedsdækning. Time og Newsweek har også et par gode sider med nyheder (Links 41-42). Et par meget populære online nyheds-sites er Slate.com (Link 43), som ejes af Washington Post, samt Wired.com (Link 44), der specialiserer sig i nyheder inden for IT, teknik og videnskab.

En god liste over de seneste nyheder fra BreakingNews.com kan findes på (Link 45). Hvis du har lyst til at prøve en nyhedsside, der er lidt anderledes, kan vi foreslå 10x10Link 46. Hver time analyseres nyhederne fra Reuters, BBC og NY Times, og de 100 mest brugte ord bliver repræsenteret af et billede i en 10 x 10 matrix. Når du klikker på et billede, får du nogle links til de artikler, som billedet repræsenterer. En anden side, som vi synes bedre om, er News Map fra Sydafrika (Link 47). Her kan man på et Google Maps kort klikke på et land, en "delstat" (USA, Canada, UK, Australia) en by (zoom ind) eller et hav og få de seneste nyheder fra det pågældende sted. Et andet slags nyhedskort findes på Link 48. Her bliver nyhederne fra Google News præsenteret som overskrifter i form af et "kort", som fylder hele vinduet. Man kan vælge land (foroven) og kategori (forneden).

En god oversigt over nyhedsmedier i hele verden findes på MondoTimes. På Link 49 åbner vi MondoTimes på siden med verdens vigtigste nyhedsbureauer. Klik på "Local Media Worldwide" og derefter på et land for at finde alle nyhedsmedier i det på gældende land.
  Netkvik Forside  
© 2008-2010 Netkvik     Valid HTML 4.01 Transitional